Icon
Hotel Chique Boutique Badkamer
Hotel Chique Boutique Badkamer
Hotel Chique Boutique Badkamer
Hotel Chique Boutique Badkamer
Hotel Chique Boutique Badkamer

Hotel Chique Boutique badkamer

"Ik wilde een serene sfeer creëren, spa/hotel gevoel."

Interior design: Barbara Maillard (Instagram maison maillard)
Gebruikte producten: Ariostea High Tech, Jee-O, Royal Douche
Fotografie: Intercodam

We nemen je mee in het ontwerpproces van Barbara.

“Ooit zag ik een badkamer voorbijkomen van echte Onyx, prachtig!! Ik was verliefd… Dit was voor mij een grote inspiratiebron.

Ik ben een grote fan van marmer, dus toen ik aan de slag ging met het ontwerp van onze badkamer, ben ik gaan nadenken hoe en op welke manier ik dit zou kunnen toepassen.

Ik wilde een serene sfeer creëren, spa/hotel gevoel. Natuurlijke kleuren en materialen, warme tinten met een tikkeltje net even anders! Gebruiksvriendelijk en ‘onderhoudsvrij’ vind ik zelf ook heel erg belangrijk.

Helaas is echt marmer minder praktisch in onderhoud en koos ik om deze reden voor deze prachtige tegel van Ariostea.
De uitstraling van groene onyx, maar de gebruiksvriendelijkheid van een keramische tegel! Perfect!
Toen ik deze zag, was ik direct verkocht. Geen voegen en naden om schoon te maken. Daarbij heb ik een zandkleurige betonlook tegel uitgezocht, die mooi doorloopt naar onze betonciré vloer in de hal. Op deze manier blijft de overloop naar de verschillende ruimtes rustig.
Het wandmeubel lieten wij op maat maken. Ik wilde graag het meubel tussen 2 muurtjes in met nissen. Ik hou van deze look.
Hierdoor ontstond ook het idee om de wasmanden hierin te integreren, zodat deze niet in het zicht zouden staan.

Omdat ik iets anders wilde dan ‘gewoon’ een meubel, koos ik voor eikenhouten latten. Deze zie je ook terug in de slaapkamer bij het bad en ook de schuifdeuren zijn hiermee bekleed. Op deze manier vormen de latten in de verschillende ruimtes een eenheid en maakte het de verschillende ruimtes net even wat spannender!”